Touringcars (ofwel ‘bussen’) zijn er in verschillende soorten en maten. Bij de ene bus wordt het krap als er 19 passagiers inzitten, terwijl de andere bus met gemak 60 verschillende passagiers kan vervoeren. De verschillende categorieën die Van der Laan hanteert, worden overzichtelijk weergegeven op de homepagina. Voor klein-, middel- en groot gezelschap, er is van alles mogelijk bij Van der Laan!

Men praat over een ‘minibus’ als er ongeveer 8 passagiers in kunnen. Deze ‘minibussen’ worden in de volksmond ook wel herkend als ‘taxibusjes’. Bij Van der Laan wordt dit een ‘mini-touringcar’ genoemd. ”Een ideale en comfortabele manier van vervoer voor een klein gezelschap, zowel voor stadsverkeer of lange afstanden.”

Van der Laan heeft ook middelgrote bussen, ook wel ‘middelgrote touringcar’ genoemd. Deze middelgrote touringcar heeft ongeveer plaats voor 8 tot en met 28 passagiers. ”Ideale touringcar/bus voor middelgrote groepen, zowel regionaal als landelijk.”

De grotere bussen worden ook wel ‘touringcars’ genoemd, deze zijn te herkennen aan hun grote verschijning. De hoeveelheid passagiers is verschillend per type touringcar, hier zit heel veel diversiteit in. Het aantal passagiers dat een touringcar kan vervoeren, verschilt tussen de 50 en 90 passagiers. De gemiddelde touringcar kan ongeveer 50 tot 60 passagiers vervoeren en de echte luxe (en verlengde touringcars) kunnen tot de 90 personen vervoeren.

De grote touringcars van Van der Laan kunnen comfort verzekeren voor groepen vanaf 28 passagiers, zowel nationaal of internationaal.